Zonnepanelen en EPDM dakbedekking AMSTEL TOWER

De indrukwekkende 100 meter hoge woon- en hoteltoren is in 2018 opgeleverd en op dat moment de hoogste woontoren binnen de ring van Amsterdam. Amstel Tower is bepalend voor de veranderende skyline van dit gebied. Het prachtige slanke en duurzame ontwerp is van Powerhouse Company.
De toren telt 192 appartementen en een hotel met 186 kamers. Op de begane grond zijn diverse horecagelegenheden. Onder de toren bevindt zich een ruime parkeergarage.

Oranjedak heeft in opdracht van Bouwbedrijf J.P. van Eesteren te Gouda en Spindler Installatietechniek te Rotterdam het dakpakket en zonnestroominstallatie mogen verzorgen. Gekozen is voor een cementgebonden isolatiemortel met een toplaag van een 1-laagse EPDM dakbedekking. Deze combinatie vormt een sterke en duurzame onderlaag voor de 98 hoogrendement zonnepanelen bovenop de toren.

ZONNEPANELEN OP GROTE HOOGTE

Op deze hoogte kan het gebouw te maken krijgen met enorme natuurkrachten, daarom is het zonnestroomsysteem door Oranjedak Energy dusdanig constructief geëngineerd, dat een flinke storm geen vat kan krijgen op de onderconstructie en de panelen. De gekozen panelen zijn berekend op deze krachten en de onderconstructie is volledig mechanisch bevestigd aan het dak.
Oranjedak Energy heeft inmiddels ruime ervaring met het verankeren van zonnepanelen op daken op dergelijk grote hoogtes.

Oranjedak B.V.