Subsidie en financiering

Financieringsoplossingen op maat

Naast de reguliere verkoop van een zonnestroomsysteem biedt Oranjedak ook diverse financieringsoplossingen op maat aan, voor onder meer ondernemers, inkoopcollectieven, woningcorporaties en overheden. Zo is er altijd een manier om een vorm van duurzame energie toe te passen die aansluit bij ieders budget en investeringscapaciteit.

Wij bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden en zetten de voor- en nadelen van de diverse financieringsvormen op een rij.

Investeren in zonnepanelen met behulp van een financiering

Naast leaseconstructies zijn er ook volledige ontzorgconcepten mogelijk, waarbij u de gehele investering en exploitatie uitbesteedt. U wordt dan afnemer van duurzaam gewonnen energie vanaf uw eigen dak.
De diverse mogelijkheden op een rij:

  • Zelf investeren
  • Financial lease
  • Operational lease

Ook is het mogelijk om een deel zelf te investeren en een deel te laten financieren of te leasen, om op die manier ervoor te zorgen dat de baten- en lasten van de opbrengst en besparing uit zonnestroomsysteem, in de eerste instantie in balans blijft. Oranjedak gaat graag met u in gesprek om de best passende oplossing voor uw specifieke situatie en wensen te berekenen.

Als laatste optie kunt u besluiten om in geen enkele vorm te investeren of te leasen; u verhuurt bijvoorbeeld uw dak en krijgt dan een vergoeding voor het aantal m2 of aantal zonnepanelen. De zonnepanelen worden dan niet uw eigendommen, maar u kunt in zekere zin wel mee profiteren van de opgewekte duurzame energie.

Subsidie en financiering zonnesysteem Oranjedak

 

Subsidie en belastingvoordeel zonnepanelen: de overheid betaalt mee

Investeren in zonnepanelen is voor bedrijven en organisaties extra interessant door diverse belastingaftrek regelingen. Daardoor wordt de terugverdientijd op uw investering in zonnepanelen korter. Deze regelingen kunt u in de meeste gevallen toepassen boven op uw reguliere afschrijving.

Ook is er voor de grotere projecten (vanaf ongeveer 60 zonnepanelen) een interessante subsidie die jaarlijks wordt verstrekt: Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Dit gaat op basis van de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt opgewekt. De overheid vergoedt het verschil tussen de kosten van grijze stroom en groene stroom.
Doordat de voorwaarden van de subsidie door de overheid nog wel eens worden gewijzigd, is Oranjedak altijd op de hoogte van de actuele mogelijkheden.

Wij dienen voor u de subsidieaanvraag in: daarmee ontzorgen we u volledig en hoeft u zich niet bezig te houden met regels en de (soms ingewikkelde) aanvraag van de subsidie.

CONTACT

Heeft u plannen om uw dak te voorzien van zonnepanelen of wilt u een advies over de mogelijkheden met uw dak? Wij informeren u graag en kijken met u mee naar de beste oplossing in combinatie met eventuele mogelijke subsidies of financieringstrajecten.
Bel ons op telefoonnummer: 078 - 610 00 66 of vul het contactformulier in.
Wij reageren binnen 1 werkdag.