Skip to main content

Nieuwbouwprojecten en daken

Samenwerking in het voortraject

In de nieuwbouw verandert de laatste jaren erg veel in de wijze van bouwen en de gebruikte materialen. Dit geldt zowel voor de woningbouw als de utiliteitsbouw. Gebouwen worden complexer en duurzamer. Daarbij spelen niet meer alleen de initiële bouwkosten de hoofdrol, maar ook de levensduur en totale onderhoudskosten van het gebouw zelf. Door een tijdige en goede samenwerking tussen aannemer en onderaannemer, kunnen al in het voortraject de juiste keuzes worden gemaakt en materialen beter op elkaar worden afgestemd.

Het bestek alleen is dus niet meer de leidraad, maar vormt slechts nog de basis. Een lage investering aan de voorkant, resulteert vaak tijdens de levensduur van het gebouw in hogere kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en vroegtijdige renovatie.

Smart buildings en multifunctionele daken

Oranjedak wil bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe daken. Gebouwen moeten steeds duurzamer, innovatiever en efficiënter worden. Dat vraagt om een deskundige aanpak met volledige betrokkenheid van alle partijen. Naast de materiaalkeuze en dakopbouw, speelt ook de werkvoorbereiding een steeds belangrijkere rol. Oranjedak kan zich volledig inpassen in uw LEAN-planningen en BIM-modelleringen.

Zo zorgen we samen voor een perfect verloop van de uitvoering. Onze opdrachtgevers worden onze partners.

Totaaloplossing met ‘multi-garantie’

Ontzorgen is hét begrip van deze tijd. Maar wat is ontzorgen precies? Allerlei verschillende partijen op één dak kunnen de opdrachtgever of gebruiker niet ontzorgen als het gaat om aansprakelijkheden en garanties. Oranjedak biedt een totaaloplossing.
Oranjedak biedt een totaaloplossing waarbij alle aspecten van het dak bij één partij ondergebracht kunnen worden, zoals:

  • Groendaken, leefdaken, daktuinen;
  • Vlonders, bestratingen, looppaden of andere vormen van bedekkingen;
  • Witte daken, EPDM en kunststof membranen;
  • Zonnepanelen en zon-thermische daksystemen;
  • Valbeveiligingssystemen en toegangsladders;
  • Lichtstraten, daklichten en lichtkoepels.

Al deze onderdelen kunnen binnen onze multi-garantie vallen. Voor deze multi-garantie is het zaak te kiezen voor goede materialen, volledig afgestemd op functie en gebruik.

Met onze multi-garantie krijgt de opdrachtgever de zekerheid dat alle mogelijke problemen rond het gehele dakpakket verzekerd zijn van kosteloos herstel. Bijvoorbeeld ook de kosten voor het verplaatsen van zonnepanelen om een daklekkage op te sporen en te verhelpen. Op die manier geen doorverwijzingen meer van aansprakelijkheden en oplopende kosten voor gebouweigenaren bij calamiteiten. Ander voordeel van de multi-garantie: voor alle disciplines is er één partij en één aanspreekpunt.

En dát is in de optiek van Oranjedak de betekenis van ontzorgen.

We vertellen u er graag meer over. Neem daarom vandaag nog contact met ons op! Of: Download onze algemene Brochure