Skip to main content

Renoveren van een dak

Kennis van uw dak

Het renoveren van een dak begint bij een goed en degelijk advies. Oranjedak put hierbij uit ruim 50 jaar ervaring in heel Nederland. Veel daken kennen we zelfs nog vanuit de aanleg in het verleden of vanuit tussentijds uitgevoerd dakonderhoud.

Overlagen of vernieuwen van het hele dak

In de praktijk is het voor een opdrachtgever soms behoorlijk lastig om de juiste keuze te maken. Vaak worden bij meerdere partijen prijzen aangevraagd, die alle met uiteenlopende adviezen en prijzen komen. Het is daarom belangrijk om goed in beeld te krijgen waarom gekozen wordt voor een bepaalde aanpak.

Oranjedak hanteert hiervoor duidelijke criteria en bekijkt voor ieder renovatieproject een groot aantal aspecten:

  • De conditie van de bestaande dakopbouw, isolatie en tussenlagen;
  • Het type dak in combinatie met de functie van het gebouw;
  • De geschiedenis van het bestaande dak, uitgevoerde reparaties;
  • Hoe is de hemelwaterafvoer, zijn er voldoende nood-overstorten en is er geen plasvorming;
  • Voldoet het huidige dakpakket nog aan de huidige eisen en normen als het gaat om windbelasting, isolatie en opbouw (asbest, mastiek);

Op basis hiervan komen we met een optimaal advies, ook met oog op de toekomst. Hoe lang blijft het gebouw nog in gebruik? Wat zijn de wensen op het vlak van comfort (extra isolatie bijvoorbeeld) of milieu en uitstraling (een groendak bijvoorbeeld).

Totaaloplossing met ‘multi-garantie’

Ontzorgen is hét begrip van deze tijd. Maar wat is ontzorgen precies? Allerlei verschillende partijen op één dak kunnen de opdrachtgever of gebruiker niet ontzorgen als het gaat om aansprakelijkheden en garanties.
Oranjedak biedt een totaaloplossing. Meer hierover bij nieuwbouw

Wij vertellen u graag meer over onze totaal-aanpak en onze multi-garantie. Neem daarom nog vandaag contact met ons op.