Het eerste waterretentiedak voor Woonstad Rotterdam

In de grote steden staan we tegenwoordig voor een grote uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat tijdens zware regenbuien de straten niet onder water komen te staan omdat het riool het niet aankan? Het dak kunnen we hier prima voor inzetten door het aanbrengen van een waterretentiedak. Het is een waterbuffer bij hevige hoosbuien. Het water wordt opgeslagen in kratjes onder een groendak. Met een smart-drop wordt het waterniveau geregeld. Zo wordt bij hevige regenval het water gereguleerd afgevoerd naar het riool. Het water dat achterblijft is natuurlijk voor de plantjes.

Het complete dak is gesloopt en voorzien van een dampremmende laag met een Isomix Plus systeem als isolerende dakvloer. Daarop is een tweelaagse Wédéflex dakbedekking als waterkerende laag aangebracht. Een goede basis voor een waterrententiedak met als kers op de taart een groendak van sedum.

Richard Dekkers | Projectleider Techniek Woonstad Rotterdam
“De duurzame ambities, betrouwbare samenwerking en de professionele advisering van Oranjedak op het gebied van duurzaamheid en milieu, sluiten goed aan bij de wensen van Woonstad Rotterdam om nu en in de toekomst mooie ‘klimaatadadaptieve’ daken te realiseren.”