Uniek maatwerk voor OceAnco

Dit project is samen met OceAnco en Bouwbedrijf Cordeel ontwikkeld. Het bestaande dak werd zeven meter ‘gelift’ om op die manier meer ruimte te bieden. OceAnco bouwt namelijk grote schepen. Het dak werd vervolgens voorzien van een hoogwaardige dakbedekking in combinatie met zonnepanelen. In een vroeg stadium werd de expertise van Oranjedak ingeschakeld om tot een compleet voorstel te komen waarbij het dak, de installatie van de zonnepanelen en de valbeveiliging in één hand gehouden kon worden.

Als eerste werd een PIR (brandklasse B) isolatie aangebracht met een Ultra White Wédéflex bitumineuze dakbedekking als toplaag. Deze dakbedekking zorgt voor minder warmteabsorptie en warmte uitstraling, wat een positief effect heeft op de zonnepanelen. Daarnaast, voor het jaarlijks veilig onderhouden van het dak en de zonnepanelen, werd een bijpassend valbeveiligingssysteem aangebracht.

Uniek!

Naast het ontwerp en installatie van de zonnepanelen heeft Oranjedak Energy in het voortraject een SDE+ subsidie geregeld. Vanwege de hoogte en de constructie van het dak konden de zonnepanelen niet geballast worden. Door de engineers van Oranjedak is een draagsysteem ontwikkeld waarop de zonnepanelen mechanisch bevestigd konden worden in een gelijkmatige veldopstelling. De zonnepanelen zijn vervolgens aangesloten op een omvormersysteem van SolarEdge, met vlamboogdetectie en overspanningsbeveiliging type voor maximale veiligheid en betrouwbaarheid.