Skip to main content

Oranjedak is vanaf 2021 gecertificeerd voor de veiligheidsladder trede 2. Dat betekent dat in onze organisatie veiligheidsbewustzijn is gerealiseerd. Doel is om het veiligheidsbewustzijn en het veilig handelen naar een hoger niveau te tillen en zo het aantal bedrijfsongevallen zo ver mogelijk terug te dringen. Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen of contracten.

De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode en kent 5 verschillende niveaus. De score op de ladder wordt bepaald op basis van 18 bedrijfskarakteristieken per trede. Iedere trede van de ladder geeft de ontwikkelingsfase aan waarin de organisatie zich bevindt op het gebied van veiligheidsbewustzijn. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investering een bedrijf over heeft voor veilig werken, des te hoger de score en daarmee de trede op de ladder.
Trede 2 is een mooi resultaat waar we trots op zijn. Maar veilig werken stopt hier niet voor ons. We gaan verder met certificering voor trede 3 en verder.