Cals College

9.000 m2 renoveren, 200 m1 boeidelen en 60 m1 zinken goten vervangen

Na een degelijk voortraject waarin wij als Oranjedak -oost een presentatie hebben gegeven met daarbij een planning die aansluit op de wensen van het Cals College hebben wij de opdracht verkregen om 9.000 m2 dak te renoveren en 200 m1 Boeidelen te vervangen en ca 60 m1 zinken goten.

Het Cals College in IJsselstein is vernoemd naar de oud-minister van Onderwijs en Wetenschappen Jo Cals. Hij was verantwoordelijk voor de zogenaamde Mammoetwet. Daarmee kwam een einde aan de oude Mulo, MMS en HBS opleiding.

Begin juni zijn wij gestart met het renoveren van de daken met een totale oppervlakte van 9.000 m2. Het bestaande EPDM wordt verwijderd, we gaan bij-isoleren met 10 cm PIR isolatie en daarop komt een tweelaagse Wédéflex dakbedekking. Ook worden de boeidelen en de zinken goten vervangen.

De uitdaging is de planning. Alleen uitvoeren tijdens de schoolvakanties is geen optie. Dus een planning die aansluit op de wensen van het Cals College is belangrijk. Welk dak kunnen we het beste als eerste renoveren waarbij ook de installaties en zonnepanelen gedemonteerd moeten worden? Alles is tot in de puntjes doorgesproken en tot nu toe loopt alles volgens deze planning. In totaal worden 11 daken in 3 fases aansluitend gerenoveerd.